Zonnepanelen reinigen

Voor de reiniging van de zonnepanelen werken we met telescopische stelen met ultra zachte borstels. Deze worden gevoed met osmose water. De telescopische borstels maken het mogelijk om veilig en uiterst efficiënt van op de grond uw panelen te reinigen. Dit is zeer belangrijk om zo min mogelijk schade aan uw dak en panelen te krijgen. Het gebruik van een ladder wordt zo beperkt. Dit laat ons toe om snel en efficiënt te werken.

Voor hogere gebouwen of om schade aan uw tuin te voorkomen wordt gewerkt met hoogwerkers. Wij maken gebruik van zeer speciale hoogwerkers. Deze hoogwerkers geven de mogelijkheid om vanuit de straatkant aan beide kanten van uw gebouw te werken.

Rendement behouden

Uw optimale rendement behouden. Vervuiling kan de goede werking van de panelen beïnvloeden. De levensduur van uw zonnepanelen wordt hierdoor bepaalt. De rendementsverliezen als gevolg van vervuiling worden vaak onderschat.

De vervuiling kan onstaan via: Bladeren – Vogeluitwerpselen – Mos Chemicaliën – Zure regen – Fijne stofdeeltjes – Luchtverontreiniging – Zoutaanslag (zee) Stedelijk en/of industrieel gebied (roet / metaal).

Uit onderzoeken is gebleken dat door vervuiling een rendement verlies kan oplopen tot een hoog percentage.

Osmosewater

Wat is Osmose water. Osmosewater is puur water en kent een opmerkelijk oplossend vermogen. Het water wordt volledig van alle mineralen ontdaan en is hierdoor neutraal. De samenstelling van osmosewater is altijd constant.

De geladen positieve H+ en OH ionen maken verbinding met de negatieve ionen. Dit zorgt ervoor als osmosewater over het zonnepaneel vloeit lost het gemakkelijk allerlei substanties op en laat het een streeploos oppervlak achter. Als uw zonnepanelen met osmosewater gereinigd zijn wordt vuil afgestoten.

Kraanwater zit vol met zouten en mineralen en kan schade aan uw zonnepanelen veroorzaken. Door gebruik van osmosewater zijn schoonmaakproducten niet meer nodig en denken we hiermee ook aan het milieu.